Minden csartok királya a Bloombergtől

bloomberg

Nem is a favágók, a halászok szopnak életükben a legtöbbet: nemcsak hogy a legveszélyesebb munka az övék, hanem arányosan a legrosszabbul fizetett is. A cseh férfiak dagadtabbak mint az amerikaiak, a magyarok a harmadikak a világon. New Jersey-ben van a legtöbb bolt egy négyzetkilométeren belül, de Portugáliában a legforgalmasabbak a pszichiátriák.

Mindez a Bloomberg fantasztikus interaktív infografika-gyűjteményéből derül ki. Az amerikai hírügynökség számtalan toplistát gyűjtött egybe és fejlesztett le hozzá egy olyan megjelenítő rendszert, amivel keresztbe-kasul bejárható az óriási adatbánya.

Ha kifejezetten a Magyarországot érintő adatok érdeklik, kattintson ide.

Plusz pont, hogy nem csak az úgynevezett fontos adatokra fókuszáltak, hanem általában az adatokra.

Így például ugyanúgy megtalálni a Westminsteri Kutyakiállítás legnépszerűbb fajtáit (Norvég Elghund, Németjuhász, Wheaten terrier), mint a világ legerősebb bankjait (Quatar National Bank, Oversea-Chinese Bank, Canadian Imperial Bank of Commerce), vagy azt, hogy hol a legnagyobbak a különbségek a nők és a férfiak átlagfizetése között (Magyarország a 15. a sorban, Hollandia a 14., Olaszország és Románia sokkal jobban áll), vagy hol jár a legkisebb költséggel a cégalapítás (Magyarország a 31., 2011-ben a 27. volt).

A legstresszesebb az élet Nigériában, a legnyugisabb Norvégiában, Magyarországon csak egy kicsivel rosszabb, mint Izraelben és így tovább.

A ranglisták folyamatosan frissülnek, újak kerülnek fel. Szörföljön, jó szórakozást!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.