Piktogramon a leghíresebb magyarok

A HypeAndHyper grafikája - kiről van szó?

Rubik Ernő, Mátyás Király, Teller Ede és a többiek munkássága a benzinkutak vécéinek jól ismert piktogramjaival árbázolva. A 12 híres magyar életét feldolgozó képeket a Hype and Hyper nevű angol-magyar nyelvű dizájnerblog alkotói készítették.

Válogatásunk objektív/szubjektív és természetesen nagyon fájó döntéseket kellett hoznunk a be és kikerülő nevek eldöntése során.

- írják.

Az alapötletet a milánói H-57 csoport adta, akik nemzetközi celebek, tudósok, zenészek, festők életrajzát alkotta meg hasonló eszközkészlettel. "Mindenkinek a sztoriját el lehet mesélni kb. 5 másodperc alatt" - tartják a készítők, akiknek összegyűjtött munkáit Shortology néven könyvalakban is kiadták.

Michael Jackson élete (H-57)

Miközben a magyar dizájnerek előre elnézést kérnek, hátha valaki besértődik a "tiszteletlenségen", addig a milánóiak egy fokkal több iróniával nyúltak a témához, lásd Michael Jacksonról készült grafikájukat - mondjuk híres milánóiakkal tudtommal ők sem foglalkoztak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.